Wat heb je nodig aan ingredienten?:
375 gram havermout (0,39 euro per pak van 500 gram)
1 zakje studentenhaver van de Aldi (1,69 euro)
2 el pittenmix van de Aldi (2,49 voor 175 gram)
4 el biologische agavesiroop van de Aldi (2,49 per flacon)
4 el biologische cocosolie van de Aldi (2,99 euro per 500 ml)
4 el water
2 tl kaneel
snuf zout
Hoe maak je het?:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Hou de rozijnen apart en breek de noten in stukjes.
Voeg in een grote kom de havermout, noten, pittenmix, kaneel en zout samen
en mix het geheel met een lepel goed door.
en mix het geheel met een lepel goed door.
Zet een pannetje op het vuur met 4 el kokosolie en laat deze zachtjes smelten.
Als deze gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de 4 el agavesiroop en 4 el water toe.
Roer ook dit mengsel goed door.
Roer ook dit mengsel goed door.
Vervolgens voeg je deze vloeistof bij het havermoutmengsel terwijl je deze blijft roeren.
Het losse mengsel zal nu gaan hechten
en er zullen klontjes haver ontstaan,
laat deze zoveel mogelijk in tact, deze krokante brokken zijn juist lekker in de yoghurt.
laat deze zoveel mogelijk in tact, deze krokante brokken zijn juist lekker in de yoghurt.
Dan verspreid je het mengsel op een (grote) bakplaat, bedekt met bakpapier.
Het mag voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Schep het mengsel een aantal keer tussendoor om en let erop dat het niet te bruin kleurt,
als de haver verbrand is krijgt de cruesli een vieze smaak.
Laat de cruesli 10 minuten afkoelen en voeg dan de rozijnen toe.
Het mag voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Schep het mengsel een aantal keer tussendoor om en let erop dat het niet te bruin kleurt,
als de haver verbrand is krijgt de cruesli een vieze smaak.
Laat de cruesli 10 minuten afkoelen en voeg dan de rozijnen toe.
Ik maak altijd een grote hoeveelheid in 1 keer,
maar mocht je een kleine oven hebben dan adviseer ik je om de helft van alles te nemen.
Het is namelijk belangrijk dat de muesli goed kan roosteren
en daarom mag er niet teveel op de bakplaat liggen.
maar mocht je een kleine oven hebben dan adviseer ik je om de helft van alles te nemen.
Het is namelijk belangrijk dat de muesli goed kan roosteren
en daarom mag er niet teveel op de bakplaat liggen.
Ik vind het echt een heerlijk ontbijt en ik eet het in combinatie met
(suikervrije) Alpro Soyayoghurt, lijnzaad en vers fruit.
Wanneer ik geen vers fruit heb dan laat ik bosvruchten uit de vriezer er in smelten.
Deze zijn in relatief goedkoop te vinden in het vriesvak bij Albert Heijn of Lidl.
(suikervrije) Alpro Soyayoghurt, lijnzaad en vers fruit.
Wanneer ik geen vers fruit heb dan laat ik bosvruchten uit de vriezer er in smelten.
Deze zijn in relatief goedkoop te vinden in het vriesvak bij Albert Heijn of Lidl.
De cruesli bewaar je het liefst in een luchtdichte bewaarcontainer of pot,
dan blijft hij lekker krokant.
Eet smakelijk!
dan blijft hij lekker krokant.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten